TJÄNSTER

Tjäna en slant på ditt metallskrot
Ofta tror man att man måste betala för att bli av med sitt skrot, då man själv får köra det till tippen och är man företagare får man dessutom betala avgift. Kommunen säljer sedan skrotet vidare i sin tur och tjänar förstås pengar på DITT skrot. MEN det finns ett annat sätt så du själv kan tjäna pengar på ditt skrot.
Vi är en skrothandel som åker och hämtar skrot i området kring Östhammar, Norrtälje och Tierp. Och vi kan självklart hämta på andra platser också.

Jag, Micke Larsson driver Roslagens Metallåtervinning tillsammans med min dotter Madeleine. Vi är en skrothandel som inte bara hämtar skrot utan betalar också för det. Vi tar emot allt i metall - grillar, tvättmaskiner, cyklar, butiksinredningar, jordbruksmaskiner och mycket mer. Det enda vi inte tar är kyl och frys då deras kylsystem innehåller gas som skadar ozonskiftet och måste hanteras på ett speciellt sätt.
Det upphämtade skrotet körs hem till vår gård där det lastas av, klassificeras och vägs in, - rostfritt, aluminium, järnskrot, koppar, mässing och så vidare. Allt vägs för att du ska kunna få rätt kilopris för skrotet vi hämtat. Bra sorterat ger bättre pris, d.v.s ju renare metall desto högre pris. Gör man det enkelt för sig lägger man allt i en hög och då köps detta in som blandskrot.

Grovt järn från bl.a. jordbruksmaskiner och motorer måste klippas ner i mindre bilar. Till detta har vi två skrotsaxar, den ena väger 45 ton och den andra 23 ton. Den "lilla" saxen är tillverkad i Italien och vi köpte in den 2017. Den saxen generade dessutom ett bidrag från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. som resulterade att vi utökade personalstyrkan med en person. Är det något saxarna inte "rår" på tas skärbrännaren fram.
När skrotet är sorterat och nedklippt körs det iväg till större uppköpare. En del körs till Hargshamn för export till bl.a. Tyskland, Spanien och Kina. Allting handlar om recycling - metallskroten återvinns och blir nya grejer.

Vi på Roslagens Metallåtervinning producerar ca 1500-2500 ton skrot per år. Vi har satsat på att förädla skrotet så långt som möjligt och på så sätt tjäna mer per kilo skrot istället för att vara beroende av jättestora volymer. Det hela handlar om att sortera noga, ta bort orenheter som inte får blandas i dom olika metallerna.

Företagare som  bilverkstäder, plåtslagare, rörmokare, elektriker med flera får mycket metallspill och hos många av dessa har Roslagens Metallåtervinning containrar/behållare stående. Då slipper dom i alla fall att betala för att få skrotet bortkört, och beroende på dagspris kan dom dessutom få betalt för sitt skrot där det blir större mängder.

De flesta vet tydligen inte att de kan få betalt för sitt metallskrot. Men ring oss på Roslagens Metallåtervinning så tar vi hand om det.